Αναμμένο τσιγάρο σε κοντινό πλάνο που παράγει άσχημη μυρωδιά καπνού

Πως να απομακρύνετε τη μυρωδιά του τσιγάρου

Αφαιρέστε την δυσάρεστη μυρωδιά του καπνού από τον χώρο σας

Το όζον δρα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της μυρωδιάς του τσιγάρου. Η μυρωδιά του τσιγάρου, εκτός από βλαβερή για την υγεία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομακρυνθεί από ένα χώρο στον οποίο κατοικεί ή κατοικούσε ένας συστηματικός καπνιστής. Απαιτούνται πολλές διαδικασίες καθαριότητας και μεγάλο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να απολυμάνετε πλήρως τον χώρο σας. Ο καθαρισμός με μια γεννήτρια όζοντος είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους απόσμησης καθώς το όζον δρα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της δυσάρεστης μυρωδιάς του τσιγάρου χάρις των ευεργετικών ιδιοτήτων του. Σε συνδυασμό με τις παρακάτω διαδικασίες μπορείτε να απαλλαχθείτε από την δυσάρεστη μυρωδιά γρήγορα και αποτελεσματικά. (Η απόσμηση μετά από φωτιά γίνεται με παρόμοιο τρόπο.)

1. Απομακρύνετε παλιά υφάσματα ή μικρά έπιπλα που έχουν διαβρωθεί.
2. Αδειάστε το διαμέρισμα ή το σπίτι σας καθώς μια εντελώς άδεια επιφάνεια καθαρίζει καλύτερα.
3. Χρησιμοποιήστε απολύμανση όζοντος πριν αρχίσετε να αφαιρείτε ταπετσαρίες.
4. Αφαιρέστε τα πλαστικά δάπεδα, ταπετσαρίες και ξύλινα υλικά που έχουν χαλάσει.
5. Πλένετε τοίχους, οροφές και πατώματα με ειδικά απορρυπαντικά.
6. Καθαρίστε γωνίες, ντουλάπια και πόρτες ντουλαπιών, πίσω από λευκά είδη, και μικρότερους χώρους.
7. Πραγματοποιήστε ενδελεχή καθαρισμό με όζον, ακολουθούμενο από σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα.
8. Απολυμάνετε πριν βάψετε τον χώρο σας.
9. Διατηρήστε το χώρο σας καθαρό με μια συσκευή όζοντος.

1. Απομακρύνετε παλιά υφάσματα ή μικρά έπιπλα που έχουν διαβρωθεί
Δεδομένου ότι τα υφάσματα και τα παλιά ξύλινα έπιπλα απορροφούν και εκπέμπουν νικοτίνη και άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες που περιέχει ο καπνός του τσιγάρου, καλό θα ήταν να τα απομακρύνετε από το χώρο σας. Εάν είναι κάποιο αντικείμενο που έχει μεγάλη αξία για εσάς, μπορείτε να το καθαρίσετε χρησιμοποιώντας την γεννήτρια όζοντος ξεχωριστά σε κάθε ένα δωμάτιο κανονικού μεγέθους. Επίσης τα μικρά έπιπλα συστήνεται να τα πλύνετε ή να τα τρίψετε συμβάλλοντας έτσι στην απόσμηση του χώρου.

2. Αδειάστε το διαμέρισμα ή το σπίτι σας καθώς μια εντελώς άδεια επιφάνεια καθαρίζει καλύτερα
Όταν το σπίτι είναι άδειο ο καθαρισμός γίνεται πιο εύκολος και αποτελεσματικός. Τόσο το πλύσιμο, ο καθαρισμός με γεννήτρια όζοντος, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, η αλλαγή δαπέδων και ταπετσαριών ή το βάψιμο θα γίνουν ευκολότερα.

3. Χρησιμοποιήστε απολύμανση όζοντος πριν αρχίσετε να αφαιρείτε ταπετσαρίες
O καπνός του τσιγάρου περιέχει πολλές τοξικές ουσίες που εγκαθίστανται στο περιβάλλον. Εάν έχετε γεννήτρια όζοντος έχετε μεγάλο πλεονέκτημα καθώς το όζον αφαιρεί τη μυρωδιά του καπνού και καθαρίζει τις ταπετσαρίες. Όσο ο καθαρισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, απελευθερώνονται τοξικές ουσίες από τη μυρωδιά του καπνού οι οποίες αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και αποτελούν βλαβερές για την υγεία. Επομένως, θα πρέπει πάντα να περιμένετε μέχρι την επόμενη μέρα πριν μπείτε ξανά στο σπίτι και να αερίσετε τον χώρο για τουλάχιστον 2 ώρες. Στη συνέχεια μπορείτε να σκουπίσετε με μια ηλεκτρική σκούπα, καθώς αφαιρεί πολλά από τα υπολείμματα σωματιδίων που απομένουν μετά τον καθαρισμό.

4. Αφαιρέστε τα πλαστικά δάπεδα, ταπετσαρίες και ξύλινα υλικά που έχουν χαλάσει
Εκτός από τη μυρωδιά καπνού που έχει εισχωρήσει σε δάπεδα, τοίχους, οροφές και ξύλινες λωρίδες, υπάρχουν επίσης εκεί πολλές εγκατεστημένες τοξικές ουσίες. Υπολογίζεται ότι ένα τσιγάρο περιέχει 7.900 ουσίες, από τις οποίες περίπου οι 50 είναι καρκινογόνες. Στο παρελθόν γινόταν πολύς λόγος για το «παθητικό κάπνισμα» (SHS). Τώρα, πολλές ερευνητικές εκθέσεις περιγράφουν τους κινδύνους για τον «τρίτο καπνό» (THS), δηλαδή τις τοξικές ουσίες που εκπέμπονται από υλικά που χρησιμοποιούσε ένας καπνιστής. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ: Δεν είναι λοιπόν καλή ιδέα να προσπαθήσετε να κρατήσετε παλιές ταπετσαρίες ή παλιά δάπεδα. Φροντίστε όμως κατά τον καθαρισμό να χρησιμοποιείτε προστατευτικά ρούχα και μάσκα όταν αφαιρείτε όλα τα παλιά έπιπλα.

5. Πλένετε τοίχους, οροφές και πατώματα με ειδικά απορρυπαντικά
Η νικοτίνη είναι πολύ λιπαρή και κιτρινωπή. Για την αφαίρεσή της απαιτούνται ειδικά απορρυπαντικά και επαναλαμβανόμενο πλύσιμο, μέχρι να εξαφανιστεί από τις επιφάνειες. Αυτό το σχολαστικό πλύσιμο είναι επίσης απαραίτητο για να διατηρήσετε το χρώμα των τοίχων σας. Οι εταιρείες καθαρισμού είναι εξοπλισμένες με προστατευτικές στολές και μάσκες όταν εργάζονται σε αυτό, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιήσετε και εσείς. Δεν πρέπει να εισπνέετε καμία τοξική ουσία που απελευθερώνεται κατά την απολύμανση!

6. Καθαρίστε γωνίες, ντουλάπια και πόρτες ντουλαπιών καθώς και πίσω από λευκά είδη, και μικρότερους χώρους
Τα υπολείμματα μετά το κάπνισμα είναι παντού, οπότε αν θέλετε να “σώσετε” ντουλάπια, πόρτες ντουλαπιών και έπιπλα κουζίνας, πρέπει να πλύνετε τα πάντα με ειδικό απορρυπαντικό. Μην ξεχνάτε να πλένετε πίσω και μέσα στις συσκευές. Ο εξαερισμός απαιτεί επίσης πλύσιμο με ειδικά απορρυπαντικά. Επίσης μπορείτε να απολυμάνετε ή να αντικαταστήστε τις λαβές και τις επαφές των ντουλαπιών σας.

7. Πραγματοποιήστε ενδελεχή καθαρισμό με όζον, ακολουθούμενο από σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα
Αφού πλύνετε τα πάντα, το δωμάτιο πρέπει να είναι τελείως στεγνό πριν κάνετε καθαρισμό με γεννήτρια όζοντος. Μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα ή έναν ανεμιστήρα πριν τον καθαρισμό. Το όζον δεν λειτουργεί αποτελεσματικά σε υγρό περιβάλλον.

Ο ενδελεχής καθαρισμός πρέπει να γίνεται σε κάθε δωμάτιο, με την πόρτα στους χώρους που επικοινωνούν να παραμένει ανοιχτή. Δεν πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι ή ζώα στο σπίτι κατά τη διάρκεια του καθαρισμού και την υπόλοιπη ημέρα. Καλό είναι να ανοίξετε τις πόρτες της ντουλάπας και των μικρών ντουλαπιών έτσι ώστε το όζον να απολυμαίνει παντού. Τοποθετήστε τη γεννήτρια όζοντος ψηλά, για να εξαπλώνεται καλύτερα το αέριο του όζοντος, λόγω του ότι είναι ένα βαρύ και εξαπλώνεται προς το έδαφος. Απολυμάνετε για τουλάχιστον 2 ώρες ή περισσότερο, εάν το δωμάτιο είναι άδειο, περιμένετε μέχρι την επόμενη μέρα και μετά αερίστε το χώρο για λίγες ώρες. Μετακινήστε τη συσκευή στο επόμενο δωμάτιο και επαναλάβετε τη διαδικασία. Προσοχή όμως καθώς δεν πρέπει να τοποθετείται σε χώρους που είναι πολύ μικροί, όπως ντουλάπες ή μικρές τουαλέτες.

Μετά τον καθαρισμό, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τα τοξικά υπολείμματα. Τέλος, πετάξτε τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας και αλλάξτε το φίλτρο της μετά από κάθε σκούπισμα.

8. Απολυμάνετε πριν βάψετε τον χώρο σας
Υπάρχει ειδική μπογιά για να βάψετε την οροφή και τους τοίχους, ώστε να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καπνού και τις τοξικές ουσίες που προέρχονται από αυτόν. Εάν υπάρχουν ξύλινα πατώματα, μπορείτε να τα τρίψετε και να σκουπίσετε καλά. Σε περίπτωση που απελευθερωθεί περισσότερη μυρωδιά καπνού κατά τη διάρκεια του τριψίματος, μπορείτε να κάνετε εκ νέου καθαρισμό με όζον, πριν ξεκινήσετε να βάφετε. Να θυμάστε ότι το όζον μπορεί να αντιδράσει αρνητικά με τη μυρωδιά του χρώματος, οπότε θα πρέπει να καθαριστεί πριν βαφτεί ο χώρος σας

9. Διατηρήστε το χώρο σας καθαρό με μια συσκευή όζοντος Εάν έχετε πραγματοποιήσει όλες τις παραπάνω διαδικασίες, θα χρειαστεί χρόνος για να εξαφανιστεί η μυρωδιά του καπνού από το σπίτι. Όταν όμως χρησιμοποιήσετε την συσκευή όζοντος, εξοικονομείτε χρόνο και ο καθαρισμός γίνεται πιο αποτελεσματικός και ξεκούραστος. Οι επαναλαμβανόμενες επισκευές συντήρησης στο χώρο σας είναι αρκετά σημαντικές. Σε κάθε περίπτωση, θα ωφεληθείτε πολύ από μια γεννήτρια όζοντος! Ο καθαρισμός με την συσκευή διαρκεί 1 ώρα σε χώρους περίπου 40 τετραγωνικών μέτρων ή και παραπάνω. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν άνθρωποι, ζώα ή φυτά στο σπίτι κατά την απολύμανση. Περιμένετε 2 ώρες μετά την απολύμανση και αερίζετε καλά τον χώρο.

Γεννήτρια όζοντος OS1-5000
Γεννήτρια όζοντος OS2-10000

Περισσότερα άρθρα για την απολύμανση με το όζον

Αφαιρέστε την άσχημη μυρωδιά από έπιπλα

Αφαιρέστε την άσχημη μυρωδιά από έπιπλα

Οι άσχημες μυρωδιές μπορούν να κολλήσουν στα έπιπλα μας. Το όζον μπορεί να αφαιρέσει τις άσχημες μυρωδιές από τα έπιπλα. Όταν τα έπιπλα βρίσκονται σε χώρους με άσχημες μυρωδιές ή μούχλα, απορροφούν αυτές τις μυρωδιές. Ανεξάρτητα από το είδος της μυρωδιάς – καπνός,...

Απαλλαγείτε από τη μυρωδιά φαγητού και μπαχαρικών

Απαλλαγείτε από τη μυρωδιά φαγητού και μπαχαρικών

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά φαγητού και των μπαχαρικών Το μαγείρεμα μπορεί να είναι απολαυστικό, αλλά η μυρωδιά που αφήνει πίσω είναι ανεπιθύμητη και δύσκολη στην αφαίρεση. Μυρωδιά καμένου από το φούρνο, μυρωδιά των μπαχαρικών, είτε ακόμα και τη δυσάρεστη μυρωδιά του...

Πρόβλημα με τη μυρωδιά καπνού από τζάκι ή ξυλόσομπα

Πρόβλημα με τη μυρωδιά καπνού από τζάκι ή ξυλόσομπα

Καίτε ξύλα εσωτερικά σε τζάκι, ξυλόσομπα ή ανοικτή εστία; Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη μυρωδιά του καπνού; Διαβάστε πώς μπορείτε να το λύσετε με μία γεννήτρια όζοντος. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αρχίσετε...

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από νεκρά ποντίκια

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από νεκρά ποντίκια

Αφαιρέστε τη μυρωδιά από νεκρά ζώα όπως ποντίκια, αρουραίους, πουλιά κλπ. χρησιμοποιώντας γεννήτρια όζοντος. Έχετε κάποιο νεκρό ζώο στο σπίτι σας που μυρίζει; Είναι πιο συνηθισμένο από ό,τι νομίζετε. Σε πολλά σπίτια υπάρχουν ποντίκια, αρουραίοι και άλλα ζώα που...

Άσχημη μυρωδιά στην καμπίνα του σκάφους

Άσχημη μυρωδιά στην καμπίνα του σκάφους

Πώς να αφαιρέσετε την άσχημη μυρωδιά από την καμπίνα του σκάφους Η υγρασία δημιουργεί οσμές στα σκάφη Όπως συμβαίνει με πολλές περιπτώσεις δυσοσμίας, ο μεγάλος ένοχος για τις δυσάρεστες μυρωδιές στις καμπίνες των σκαφών είναι συνήθως η υγρασία. Οι χώροι στα σκάφη...

Μυρωδιά μούχλας και υγρασίας μετά από διαποτισμό με νερό ή πλημμύρα

Μυρωδιά μούχλας και υγρασίας μετά από διαποτισμό με νερό ή πλημμύρα

Ακόμη και μετά τον καθαρισμό της μούχλας και την εξαφάνιση της υγρασίας με συμβατικές μεθόδους, η άσχημες μυρωδιές από υγρασία και μούχλα μπορεί να παραμείνουν στον χώρο σας. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε τις μυρωδιές υγρασίας και μούχλας χρησιμοποιώντας γεννήτρια...

Πως φεύγει η μυρωδιά από ούρα γάτας

Πως φεύγει η μυρωδιά από ούρα γάτας

Καθαρίστε με όζον για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά των ούρων της γάτας. Η μυρωδιά από τα ούρα της γάτας έχει την τάση να εγκαθίσταται σε υφάσματα, ξύλινες επιφάνειες, και ταπετσαρίες. Επιπλέον, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί από πού προέρχεται η μυρωδιά. Τα κατοικίδια...

Πώς να απολυμάνετε με όζον

Πώς να απολυμάνετε με όζον

Η Alpheus εξηγεί γιατί ένα μηχάνημα που παράγει όζον μπορεί να αφαιρέσει τις άσχημες μυρωδιές. Μια γεννήτρια όζοντος είναι ένας τύπος καθαριστή αέρα και ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που διατίθεται για τον γρήγορο καθαρισμό δωματίων με άσχημες οσμές. Μπορεί...

Αφαιρέστε τις άσχημες μυρωδιές από τροχόσπιτα ή τροχοβίλες

Αφαιρέστε τις άσχημες μυρωδιές από τροχόσπιτα ή τροχοβίλες

Μυρίζουν οι χώροι του τροχόσπιτου ή της τροχοβίλας σας; Αφαιρέστε τη μυρωδιά με μια γεννήτρια όζοντος! Η γεννήτρια όζοντος είναι κατασκευασμένη για να αφαιρεί τις άσχημες μυρωδιές ή τη μούχλα σε μεγάλους και μικρούς χώρους, όπως π.χ. το εσωτερικό του οχήματος ή το...

Αφαιρέστε τις μυρωδιές μούχλας

Αφαιρέστε τις μυρωδιές μούχλας

Το όζον εξουδετερώνει τα σωματίδια της μούχλας. Απολυμάνετε με μια γεννήτρια όζοντος και απομακρύνετε τις μυρωδιές σε σπίτια, υπόγεια και μπάνια. Οι βλάβες από μούχλα και υγρασία είναι ένα κοινό πρόβλημα σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Έχετε προβλήματα με...