Αφαιρέστε τις μυρωδιές μούχλας

Το όζον εξουδετερώνει τα σωματίδια της μούχλας. Απολυμάνετε με μια γεννήτρια όζοντος και απομακρύνετε τις μυρωδιές σε σπίτια, υπόγεια και μπάνια.

Οι βλάβες από μούχλα και υγρασία είναι ένα κοινό πρόβλημα σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Έχετε προβλήματα με μούχλα, υγρασία ή μυρίζει δυσάρεστα ο χώρος σας; Τότε είναι καιρός να δοκιμάσετε μια γεννήτρια όζοντος. Τα σπόρια μούχλας στον εισπνεόμενο αέρα δεν είναι μόνο δυσάρεστα, αλλά συχνά είναι εντελώς επιβλαβή για την υγεία. Ορισμένα είδη μούχλας, σύμφωνα με έρευνες, είναι ακόμη και καρκινογόνα! Ανεξάρτητα από αυτό, η μούχλα είναι μια δύσκολη μυρωδιά που δεν καθαρίζει με συμβατικούς τρόπους.

Πώς εμφανίζεται η μούχλα;
Τις περισσότερες φορές, ο “ένοχος” σε αυτή τη κατάσταση είναι ο ανεπαρκής αερισμός του χώρου σε συνδυασμό με ένα υγρό περιβάλλον. Η μούχλα αναπτύσσεται γρήγορα, κατά προτίμηση σε μικρότερους χώρους με μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες. Ένας άλλος λόγος που εμφανίζεται θα μπορούσε να είναι ότι το νερό κατάφερε να εισχωρήσει στη μόνωση του τοίχου. Επιπλέον, πολλές φορές η έλλειψη μόνωσης σε παλαιότερα σπίτια παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία εστιών υγρασίας.

Αφαιρέστε τα σωματίδια μούχλας και τη μυρωδιά με γεννήτριες όζοντος
Πολλά βακτήρια και άλλα βλαβερά σωματίδια που προκύπτουν εξαιτίας της υγρασίας, έχουν την τάση να εξαπλώνονται. Αυτά μπορούν να κολλήσουν στην ταπετσαρία, τις ξύλινες επιφάνειες και τα υφάσματα. Η μυρωδιά της μούχλας είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, επειδή τα σωματίδια της είναι ζωντανοί οργανισμοί που όχι μόνο μυρίζουν άσχημα, αλλά πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Το όζον (O3) είναι μια παραλλαγή του οξυγόνου (O2) που βρίσκεται στον αέρα. Το όζον διασπά τα οργανικά σωματίδια που που προκαλούν τη μυρωδιά της μούχλας και εστιάζει στη ριζική απολύμανση των δυσάρεστων οσμών. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές όζοντος είναι ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο ενάντια στις εστίες μούχλας καθώς και σε άλλες αιτίες που προκαλούν δυσοσμία. Με τη βοήθεια μιας συσκευής όζοντος, μπορείτε να αντιμετωπίσετε σχετικά γρήγορα τον μουχλιασμένο αέρα σε υπόγεια, μπάνια, εξοχικές κατοικίες και άλλους χώρους, όπου ο κίνδυνος συσσώρευσης μούχλας είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Η απολύμανση με όζον πρέπει να πραγματοποιείται πριν από την αντιμετώπιση της βασικής αιτίας της μούχλας, για είναι ασφαλές το περιβάλλον εργασίας. Στη συνέχεια, ενεργοποιείτε ξανά τη μονάδα, μετά την αποκατάσταση της ζημίας, για να σκοτώσετε τα εναπομείναντα σωματίδια μούχλας στον αέρα. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίζετε τακτικά, για να αφαιρέσετε τα σωματίδια της μούχλας που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, τα επιφανειακά σπόρια μούχλας εξουδετερώνονται επιτυχώς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί η βασική αιτία της εμφάνισης της μούχλας, καθώς μπορεί να μην βρεθεί καν.

Μπορείτε να αποτρέψετε την επιστροφή της μούχλας με μια γεννήτρια όζοντος σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού:

Στο μπάνιο
Ο κακός αερισμός του χώρου και η χαμηλή υγρασία είναι είναι κακός συνδυασμός για ένα μπάνιο καθώς μπορούν να δημιουργηθούν πολλές εστίες μούχλας. Με μια μικρή αλλαγή, μπορείτε να αποτρέψετε τη μούχλα: αερίστε πιο συχνά το μπάνιο και ειδικά μετά από κάθε ντους! Θα πρέπει πάντα να εξαφανίζονται οι υδρατμοί από το παράθυρο καθώς είναι σοβαρή αιτία υγρασίας. Μην ανοίγετε την πόρτα οταν αερίζετε το χώρο γιατί τότε η υγρασία θα εξαπλωθεί περαιτέρω στην οροφή και κατ’ επέκταση σε άλλα δωμάτια.

Στη κουζίνα
Ακόμη και στη κουζίνα μπορεί να δημιουργούνται υδρατμοί κατά το μαγείρεμα. Ανοίγετε πάντα το παράθυρο όταν μαγειρεύετε, εκτός αν υπάρχει ανεμιστήρας ή εξαερισμός. Αυτό πρέπει να γίνεται διότι η θερμοκρασία θα εξομαλυνθεί γρήγορα και δεν θα δημιουργηθούν νέες εστίες υγρασίας. Οι συχνές διαφορές στη θερμοκρασία είναι σημαντική πηγή ανάπτυξης μούχλας.

Στην αποθήκη
Οι αποθήκες συνήθως είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής μούχλας. Πάντα θα πρέπει ανοίγετε ένα παράθυρο ειδικά αν έχετε αποθηκεύσει υφάσματα ή αλλα – επιρρεπή στην υγρασία – πράγματα, ώστε να μπαίνει καθαρός αέρας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα για να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την υγρασία. Παράλληλα, θα πρέπει να θυμάστε ότι τα βρεγμένα δάπεδα δημιουργούν μούχλα ακόμη και κατά τον καθαρισμό, γι’ αυτό σκουπίστε όλες τις επιφάνειες με μία σκούπα ή ένα στεγνό πανί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αφαίρεσης οσμών από μούχλα με μια γεννήτρια όζοντος, καθώς και εξατομικευμένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού – με βάση τον τύπο και το μέγεθος του σπιτιού – καλέστε την Alpheus στο: 693 6909 705