Μυρωδιά μούχλας και υγρασίας μετά από διαποτισμό με νερό ή πλημμύρα

Ακόμη και μετά τον καθαρισμό της μούχλας και την εξαφάνιση της υγρασίας με συμβατικές μεθόδους, η άσχημες μυρωδιές από υγρασία και μούχλα μπορεί να παραμείνουν στον χώρο σας. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε τις μυρωδιές υγρασίας και μουχλας χρησιμοποιώντας γεννήτρια όζοντος!

Έχετε απαλλαγεί από την υγρασία και το περιβάλλον είναι και πάλι στεγνό, αλλά ανεπιθύμητες μυρωδιές παραμένουν; Τώρα μπορείτε να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές με όζον.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η υγρασία προκαλεί ζημιά στο σπίτι μας. Μπορεί απλώς να είναι κατασκευαστικό πρόβλημα, όπως π.χ. σωλήνες νερού που έχουν διαρροή, ή ακόμη και μεγάλη εισροή νερού από βροχή ή πλημμύρα που παρέμεινε μεγάλο χρονικό διάστημα στον χώρο.

Πιθανόν να έχετε ήδη κάνει ό,τι μπορούσατε: Επιδιορθώσατε τον εξαερισμό, καθαρίσατε τα λούκια, αντικαταστήσατε ό,τι υλικό είχε πάθει ζημιά, αφαιρέσατε όλο το περιττό νερό, χρησιμοποιήσατε συσκευές θέρμανσης, αφυγραντήρες, ανεμιστήρες για να στεγνώσει και η τελευταία ποσότητα υγρασίας. Παρ’ όλα αυτά δεν είστε 100% ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και η διαμονή στο σπίτι δεν είναι άνετη όπως πρώτα. Η άσχημη μυρωδιά παραμένει.

Το αποτύπωμα της υγρασίας είναι η μυρωδιά

Η μυρωδιά που αναπτύσσεται μετά από την συσσώρευση υγρασίας στο σπίτι δεν είναι εύκολο να αγνοηθεί. Παρότι όλοι μας δεν είμαστε το ίδιο ευαίσθητοι στις έντονες μυρωδιές, οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το περιβάλλον του σπιτιού και συνεπώς ενοχλούνται. Και ακόμη και αν οι ένοικοι ενός σπιτιού μπορεί να συνηθίσουν την μυρωδιά, όσοι επισκέπτονται το εν λόγω σπίτι ή ακόμη και οι γείτονες μπορεί να επισημάνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ο αέρας μοιάζει πιο ανεκτός αλλά σε κανονικές θερμοκρασίες δωματίου οι μυρωδιές γίνονται πιο έντονες.

Ακόμη και αν έχετε απαλλαγεί από την πηγή της υγρασίας, τμήματα του σπιτιού όπως ντουλάπια, έπιπλα, υφάσματα, ξύλινα μέρη και τοίχοι μπορεί να έχουν απορροφήσει υγρασία. Στην χειρότερη περίπτωση, η υγρασία μπορεί να παραμείνει στα υπάρχοντα που χρησιμοποιείτε συχνά και καθημερινά, καθώς και σε γωνίες τοίχων και δύσκολα να καθαριστούν σημεία. Τότε, όπως είναι γνωστό, με την επικράτηση τυπικής θερμοκρασίας δωματίου, αναπτύσσεται υγρασία. Εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα καθαρισμού, σπόροι μούχλας μπορεί να αρχίσουν να δημιουργούνται και να εξαπλώνονται και αυτό δυστυχώς δεν είναι καλό.

Η απολύμανση με όζον μπορεί να εξαφανίσει τις οσμές από μούχλα και υγρασία.

Μέθοδοι καθαρισμού με όζον χρησιμοποιούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα από επαγγελματικές εταιρείες καθαρισμού ενάντια στις μυρωδιές και τα σπόρια μούχλας και μυκήτων. Και συνεχίζουν να το κάνουν γιατί έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το όζον απολυμαίνει και φρεσκάρει την ατμόσφαιρα, εξαφανίζει την μούχλα, εξοντώνει σπόρια / βακτήρια / ιούς που επικάθονται στις επιφάνειες του σπιτιού. Ενδεχομένως όμως ζημιές σε υλικά που προκλήθηκαν από υγρασία όπως σάπισμα ξύλου και βαθιά σκουριά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με άλλες μεθόδους.

Σε περίπτωση πλημμύρας (ή βαθύ διαποτισμού με νερό των τοίχων και επίπλων) κάποια αντικείμενα που καταστράφηκαν μπορούν να αντικατασταθούν ή να αποθηκευτούν κάπου, αλλά τα αντικείμενα που διαλέγουμε να κρατήσουμε μπορεί να μυρίζουν μετά, ακόμα και αν έχουν στεγνώσει. Η απολύμανση με όζον μπορεί να βοηθήσει και εδώ, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε πρώτα ότι το όζον θα έχει πρόσβαση σε όλες τις επιφάνειες που έχουν πρόβλημα. Τα διάφορα αντικείμενα δεν πρέπει να τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο, πρέπει να τοποθετούνται με απόσταση μεταξύ τους στο δωμάτιο που απολυμαίνετε.

Τώρα και εσείς ως ιδιώτης ή ως εταιρεία καθαρισμού μπορειτε να απολυμάνετε εύκολα με όζον. Η ALPHEUS είναι εδώ για νας σας βοηθήσει με ό,τι χρειάζεστε.

Πρώτα λίγες πληροφορίες καλής πρακτικής:
Το Όζον είναι ένα βαρύ αέριο, συνεπώς για να επιτύχετε την καλύτερη διασπορά του αερίου, πρέπει να τοποθετήσετε την συσκευή όσο το δυνατόν ψηλότερα. Θέστε σε λειτουργία την συσκευή, η οποία δημιουργεί μεγάλη συγκέντρωση όζοντος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολυμάνετε έναν χώρο σε μερικές ώρες. Περιμένετε για δύο ώρες επιπλέον πριν εισέλθετε στο χώρο, και ύστερα αερίστε καλά. Άνθρωποι, κατοικίδια και φυτά δεν πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι κατά την διάρκεια της απολύμανσης.

θέλετε να μάθετε περισσότερα; Καλέστε την Alpheus στο: 693 6909 705

0
Cart is empty!