Πως φεύγει η μυρωδιά από ούρα γάτας

Καθαρίστε με όζον για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά των ούρων της γάτας.

Η μυρωδιά από τα ούρα της γάτας έχει την τάση να εγκαθίσταται σε υφάσματα, ξύλινες επιφάνειες, και ταπετσαρίες. Επιπλέον, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί από πού προέρχεται η μυρωδιά. Τα κατοικίδια αποτελούν εξαιρετική συντροφιά, και για τους περισσότερους από εμάς αποτελούν μέλη της οικογένειας, αλλά αν δεν φροντίζουμε την υγιεινή τους και την καθαριότητα τους, μπορεί να γίνει πραγματικά ενοχλητικό και ανθυγιεινό. Ειδικά αν η γάτα, ο σκύλος βρίσκονται εκτός του σπιτιού. Τα ούρα της γάτας είναι συνήθως το χειρότερο απο όλα, καθώς η μυρωδιά τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθαριστεί.

Γιατί μυρίζουν τα ούρα της γάτας;
Τα ούρα της γάτας αποτελούνται από διάφορα συστατικά. Το μέρος που δημιουργεί τη μυρωδιά είναι η «ουρία». Εκπέμπεται μια χαρακτηριστική μυρωδιά από αυτη και όταν σχηματίζονται βακτήρια και διασπούν την ουρία, δημιουργείται και αμμωνία, με ακόμη πιο έντονη μυρωδιά.
Η αμμωνία μπορεί επίσης να λευκάνει τις επιφάνειες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε να απολυμάνετε τα ούρα πριν σχηματιστεί αμμωνία. (Αυτό το λευκό χρώμα που βλέπετε από τα ούρα της γάτας δεν είναι επειδή τα ούρα έχουν χρωματίσει το υλικό, αλλά επειδή η αμμωνία το διαβρώνει και το λευκαίνει.)

Αφαιρέστε τη μυρωδιά των ούρων της γάτας
Τα σωματίδια από τα ούρα της γάτας “ταξιδεύουν” σε όλο το δωμάτιο μέσω του αέρα και εγκαθίστανται σε έπιπλα, τοίχους και εξαερισμό. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση της πηγής της μυρωδιάς. (Υπάρχει, επίσης, μια μέθοδος όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα UV για να δείτε πού υπάρχει οργανικός ρύπος) Εάν τα ούρα είναι υγρά και ορατά, θα πρέπει να σκουπιστούν πριν από τον καθαρισμό με γεννήτρια όζοντος. Εάν τα ούρα έχουν καταλήξει και σε υφάσματα, θα πρέπει να τα πλύνετε στους 60 βαθμούς.
Κάνετε μια απολύμανση με όζον στο δωμάτιο όπου έχει προκληθεί η ζημιά, με την πόρτα ανοιχτή σε γειτονικά δωμάτια, για να έχετε πρόσβαση και στις οσμές που έχουν εξαπλωθεί μέσω των σωματιδίων. Το όζον θα αφαιρέσει τη μυρωδιά και θα σκοτώσει τα βακτήρια που έχουν προκύψει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά των ούρων της γάτας με μια γεννήτρια όζοντος, καλέστε την Alpheus στο: 693 6909 705