Πώς να απολυμάνετε με όζον

Η Alpheus εξηγεί γιατί ένα μηχάνημα που παράγει όζον μπορεί να αφαιρέσει τις άσχημες μυρωδιές.

Μια γεννήτρια όζοντος είναι ένας τύπος καθαριστή αέρα και ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που διατίθεται για τον γρήγορο καθαρισμό δωματίων με άσχημες οσμές. Μπορεί αυτές οι οσμές να έχουν προκύψει λόγω, για παράδειγμα, μούχλας, καπνού τσιγάρου, ιδρώτα, υγρασίας, τροφίμων, σκουπιδιών και πολλά άλλα. Η απολύμανση μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί για να επιτευχθεί καλύτερη ποιότητα αέρα και να διατηρηθεί π.χ. να αφαιρέστε τα σωματίδια μούχλας, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την υγεία.

Η γεννήτρια όζοντος θα λύσει τα προβλήματα των δυσάρεστων οσμών γρήγορα και αποτελεσματικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε ένα κουμπί και να απομακρυνθείτε από το χώρο για μερικές ώρες.
Αλλά πώς το κάνετε συγκεκριμένα; Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε μια γεννήτρια όζοντος από εμάς:

Έτσι καθαρίζεις τον αέρα
Τοποθετείτε τη γεννήτρια όζοντος στο χώρο όπου υπάρχει το πρόβλημα. Αν π.χ. είχατε ζημιά σε κάποιο υδραυλικό σωλήνα και δημιουργήθηκε υγρασία αλλά την επισκευάσατε και παρόλα αυτά εξακολουθεί να μυρίζει μούχλα, τοποθετήστε τη γεννήτρια όζοντος κοντά στην ζημιά. Μια γεννήτρια όζοντος πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στην πηγή της οσμής ή της μούχλας που θέλετε να αφαιρέσετε. Ο λόγος είναι ότι το όζον από τη γεννήτρια όζοντος έχει χρόνο ζωής 30 λεπτά. Θα πρέπει να δημιουργηθεί υψηλή συγκέντρωση όζοντος για να εξουδετερωθούν οι οσμές ή η μούχλα. Θυμηθείτε να κρατάτε μακριά τον εαυτό σας, την οικογένεια και τα κατοικίδια όταν λειτουργεί η μονάδα όζοντος (το όζον μπορεί να βλάψει τον πνευμονικό ιστό). Τα φυτά είναι επίσης ευαίσθητα στο όζον, επομένως αφαιρέστε τα κατά τον καθαρισμό.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να τοποθετήσετε τη γεννήτρια όζοντος όσο πιο ψηλά γίνεται. Το όζον είναι βαρύτερο από τον αέρα, επομένως βυθίζεται γρήγορα στο πάτωμα. Στη συνέχεια, καθαρίστε ένα δωμάτιο τη φορά, με την πόρτα ανοιχτή στα δωμάτια που επικοινωνούν.
Το όζον εξαφανίζεται σχετικά γρήγορα αφού το χρονόμετρο σταματήσει τη γεννήτρια. Μια ενδελεχής απολύμανση διαρκεί 1-2 ώρες, συν δύο επιπλέον ώρες για να επιτρέψει στο όζον να τελειώσει τη δράση του και να αρχίσει να διασπάται. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αερίσετε καλά το χώρο.

Οι άσχημες μυρωδιές, η υγρασία και η μούχλα κολλάνε εύκολα στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, επομένως είναι συχνά πολύ αποτελεσματικό η απολύμανση υφασμάτινων επίπλων, χαλιών και άλλων παρόμοιων με όζον. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος γύρω από τα υφάσματα, έτσι ώστε το όζον να έχει πρόσβαση. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα υφάσματα, π.χ. πολύ λεπτά υφάσματα και νάιλον ή πολυαμίδιο μπορεί το όζον να τα βλάψει. Επομένως, δεν πρέπει να τοποθετείτε τη γεννήτρια όζοντος απευθείας στον καναπέ και να την αφήνετε να λειτουργεί για αρκετές ώρες. (Κανονικά αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά το καουτσούκ και τα πλαστικά μπορεί να στεγνώσουν ή τα μέταλλα να αρχίσουν να σκουριάζουν κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας απολύμανσης με όζον.)

Ο καθαρισμός με γεννήτρια όζοντος είναι μια πολύ αποτελεσματική και απλή μέθοδος για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών. Να θυμάστε όμως ότι σε πραγματικά δύσκολες περιπτώσεις, π.χ. στην περίπτωση των οσμών καπνού που έχουν εισχωρήσει βαθιά στους τοίχους για δεκαετίες, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αρκετές φορές και επίσης να λάβετε άλλα μέτρα. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την αφαίρεση καπνού. Μπορεί επίσης να έχει προκληθεί ζημιά σε σωλήνες νερού, με αποτέλεσμα τη μούχλα. Η ίδια η ζημιά πρέπει φυσικά να επισκευαστεί για να αποφευχθεί η δημιουργία νέας, δύσοσμης μούχλας.

Τι μπορώ να καθαρίσω με όζον;
Η κουζίνα μας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τα τρόφιμα και τον καπνό, βοηθούν πραγματικά οι συσκευές όζοντος σε αυτό;
Ναι! Μην αφήσετε το μέγεθος να σας ξεγελάσει. Οι γεννήτριες όζοντος είναι επαγγελματικές μηχανές υψηλής απόδοσης και κάνουν ακριβός αυτό. Απολυμαίνουν σε βάθος και αφαιρούν τις δυσάρεστες μυρωδιές.
Σπόρια μούχλας και όξινη/υγρή μυρωδιά. Το όζον που δημιουργείται διασπά τα σωματίδια, οδηγώντας γρήγορα σε υγιέστερο αέρα σε όλα τα είδη των χώρων. Το όζον σκοτώνει επίσης αποτελεσματικά τα σπόρια μούχλας, κάτι που είναι μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς είναι επιβλαβή για την υγεία στα σπίτια και στη χειρότερη περίπτωση καρκινογόνα.
Μυρωδιά φαγητού και σκουπιδιών. Επειδή το όζον λειτουργεί οξειδώνοντας οργανικά υλικά, όπως σπόρια μούχλας και σωματίδια καπνού, οι μονάδες όζοντος είναι πολύ αποτελεσματικές, για παράδειγμα, σε κουζίνες, εξοχικές κατοικίες ή δωμάτια που δεν αερίζονται καλά.
Κακοσμία στα αυτοκίνητα: Οι οσμές και τα βακτήρια που έχουν κολλήσει στις ταπετσαρίες και τα πατάκια εξαφανίζονται εύκολα και ομαλά!
Ζημιά από καπνό, για παράδειγμα, μετά από φωτιά ή μακροχρόνιο κάπνισμα καπνού. Το όζον δρα επίσης στα σωματίδια νικοτίνης που έχουν τρυπώσει σε έπιπλα, τοίχους, υφάσματα κ.λπ.
Οσμή από νεκρά παράσιτα όπως αρουραίους και έντομα. Λειτουργεί επίσης σε σπίτια όπου κάποιος είχε, για παράδειγμα, μια λιγότερο καθαρή γάτα ή άλλο ζώο που προκάλεσε μια δυσάρεστη οσμή.

Καλέστε την Alpheus για περισσότερες πληροφορίες: 693 6909 705